DÚBRAVKA VARÍ S VOJTOM ARTZOM👨‍🍳 Premýšľate, čo cez víkend variť? Nad dezertom či niečím sladkým a osviežujúcim? Šéfkuchár, prez…

DÚBRAVKA VARÍ S VOJTOM ARTZOM👨‍🍳
Premýšľate, čo cez víkend variť? Nad dezertom či niečím sladkým a osviežujúcim?
Šéfkuchár, prezident Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov, Dúbravčan Vojto Artz – Cookingshow dnes pripravil recept:

Tvarohové knedličky s jahodami 🍓
Počet porcií: 5por.
Obtiažnosť: **
Čas prípravy : 45 minút

Čo potrebujeme:
500 g tvaroh mäkký, tučný
120-150 g toastového chleba
100g hrubej múky alebo podľa potreby
1 vajce
2 žĺtky
soľ – štipka
cukor podľa chuti
400g čerstvých jahôd
75 g cukru alebo podľa sladkosti jahôd
1 vanilkový struk

Doplnky na obaľovanie:
čokoláda nastrúhaná
škoricový cukor
tvaroh hrudkový (nastrúhaný)
maslo
cukor práškový

1. Najskôr okrájame opečené okraje toastového chleba a v mixéri rozmrvíme.
2. Do väčšej misy alebo kotlíka dáme tvaroh, múku, pridáme vajcia, žĺtky, rozdrvenú žemľu, ochutíme soľou a vymiešame dohladka.
3. Z pripraveného cesta si navážime dieliky o váhe 40 g, z ktorých vytvarujeme pravidelné guličky, knedličky.
4. Knedličky varíme vo vriacej osolenej vode domäkka, zhruba 7 minút. Potom ich drôteným podberákom vyberieme a dôkladne omastíme rozpusteným maslom.
5. Čerstvé jahody osprchujeme a necháme odtiecť na papierovej utierke.
6. Malým nožom odrežeme zelené časti jahôd.
7. V mixéri rozmixujeme jahody a prepasírujeme cez sitko, aby sme z nich odstránili semienka.
8. Jahodové pyré ochutíme cukrom a zrnkami čerstvej vanilky.
9. Na dno taniera nalejeme jahodové coulis (omáčku) tak, aby sme pokryli jeho stred. Ostatné časti dna taniera mierne pocukrujeme práškovým cukrom.
10. Do coulis vložíme knedličku, ktorú obalíme v masle a škoricovom cukre, druhú v nastrúhanom tvarohu s cukrom a tretiu v čokoládových hoblinách. Nakoniec do coulis vložíme aj nakrájané čerstvé jahody.

TIP: Na coulis (omáčku) môžeme pokojne použiť aj jahody mrazené. Doplniť možno aj smotanu na šľahanie. Vychladenú na teplotu 6 °C ju vyšľaháme do pevnej konzistencie s vanilkovými semienkami a prípadne dosladíme cukrom či vanilkovým cukrom.


Autor správy a foto Dúbravka – mestská časť Bratislavy on Facebook Zdroj Dúbravka – mestská časť Bratislavy on Facebook

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Next Post

Kňazská vysviacka nášho farníka Petra Repku dnes o 9.30 v katedrále (aj cez TV LUX).

So jún 12 , 2021
Kňazská vysviacka nášho farníka Petra Repku dnes o 9.30 v katedrále (aj cez TV LUX). Autor správy a foto Farnosť Svätej rodiny (BA-Petržalka II.) on Facebook

Mohlo by Vás zaujímať